geyiq.com  

Geri dön   geyiq.com > Genel > Geyiq Haber Ajansı
Kayıt ol SSS Geyiqerler Takvim Forumu okunmuş say

Geyiq Haber Ajansı Güncel olaylar, sıcak haberler

Cevap

Konu Saçmaları
Old 09-03-2006, 03:02 PM   #1
anarchy_in_turkey
azılı anarşist

anarchy_in_turkey's Avatar

Yer: kronstad
Default Savaşın ateşi İran’a yaklaşıyor

Savaşın ateşi İran’a yaklaşıyor
Uluslararası kurumların zirvelerindeki Arap yetkililerin varlığının, bu kurumları Arap ve İslam ülkelerine karşı savaşlarına hizmet için işleve koyma noktasında, ABD’nin işini kolaylaştırmaları dikkat çekici.

NTV-MSNBC
Güncelleme: 05:16 ET 09 Mart 2006 Perşembe

LONDRA - Belki de ABD yönetiminin baba George Bush başkanlığı döneminde Birleşmiş Milletler eski genel sekreteri Mısırlı Dr.Butros Gali’nin desteğiyle Güvenlik Konseyi’nden çıkarılan 12 kararı kullanarak Irak’a savaş açtığını hatırlatmakta fayda var.

Bugün başkan oğul George Bush yönetimi, nükleer programı sebebiyle İran’a karşı savaşa sebebiyet verecek yaptırımlar dayatmak için, yine bir Arap olan Nobel barış ödülü sahibi ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Başkanı Dr. Muhammed El Baradey’e başvuruyor. Viyana’da üç gün süren ve çalışmalarını dün tamamlayan Atom Enerjisi Ajansı toplantıları, İran nükleer dosyasını Güvenlik Konseyi’ne taşıma kararı aldı.

Dr. Baradey ise ABD ve İran’dan açıklamaların dozunu hafifletmelerini istedi ve bütün taraflardan konuları soğukkanlılıkla ve açıklamaların dozunu hafifleterek ele almalarını talep etti. Yani Baradey öğüt ve direktifler sunan bir vaize dönüştü adeta ve sanki görevi sadece bu rolle sınırlı kalmak oldu

Dr. Baradey dünyadaki ikinci nükleer savaşın patlak vermesinin dolaylı veya doğrudan sebebi olabilir. Zira sırf nükleer programını sürdürdüğü gerekçesiyle İran’ı yıkma amaçlı çalışmalarında ABD ve batılı ülkelerin elinde bir oyuncak olmaya onay verdi.

Oysa Dr. Baradey’in bir basın toplantısı düzenleyip, şu ana kadar bile uluslararası hukuka aykırı davranmamış bir ülkeye karşı savaşa girmek için ABD’nin kendisini ve ajansını kullanmasıyla doğacak sonuçların akıbetlerini taşıyamayacağı için, görevinden istifa ettiğini açıklaması onurlu bir davranış olurdu.

Sayın Baradey’in vicdanı İsrail nükleer dosyasına karşı bütünüyle kireçlenmiş durumda. İsrail’in, nükleer silah yayılmacılığına son verilmesi anlaşmasını imzalamayı ve nükleer tesislerini İran’ın yaptıklarını örnek alarak uluslararası denetim için, ajansının uzmanlarına açmayı reddettiğini teyit etmek amaçlı bir hamleye liderlik etmedi.

Bizler Irak savaşı, işgali ve yıkımı öncesine benzer bir süreç yaşıyoruz. ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney, İran nükleer programının ABD çıkarları için tehlike oluşturduğunu, ülkesinin İran’a nükleer silahlara sahip olma izni vermeyeceğini ve askeri seçenek de dahil bütün seçeneklerin açık olduğunu ifade etti. Donald Rumsfeld de aynı mekanda yani Amerikan Yahudi lobisinin New York’taki kongresinde aynı şeyleri tekrarladı.

Halihazırdaki ABD yönetimi, Afganistan’daki teröre karşı savaşında başarısız olduğu gibi Irak’taki savaşı da kaybetti. Şu an adı geçen iki savaşındaki başarısızlığı örtmek için, İran’a karşı yeni bir savaşa atlamaya hazırlanıyor.

İran’a yönelik ABD yaptırımları, Irak’taki iç savaşın artmasına yol açacak ve Arap bölgesinin iç savaşa sürüklenmesi, güven ve istikrarının sarsılmasına sebebiyet verecek; dünyayı amansız ekonomik krizlerin önüne koyacaktır.

İran kendisini savunmak için petrol silahını kullanmakla tehdit etti ki İran, günlük olarak 4 milyon varil petrol çıkarmakta. Fakat petrol üretimini durdurmasından daha da tehlikelisi, Körfez’in ağzındaki Hürmüz Boğazı’nı kapatması. Bu durumda dış dünyaya yönelik 18 milyon varillik günlük petrol ihracatı durmuş olacak.

ABD ateşle oynuyor, keza İran da... Bölgedeki savaşların ve karışıklıkların patlak vermesinin aracı olarak kullanılacak olan Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın tahtına bağdaş kurmuş şahsın bir Arap ve adının da Dr. Muhammed El Baradey olması üzüntü verici.

Londra’da yayımlanan El Kudsül Arabi gazetesi, 9 Mart 2006
Arapçadan çeviri: Halil Çelik

But our love it was stronger by far than the love
Of those who were older than we
Of many far wiser than we
And neither the angels in heaven above
Nor the demons down under the sea
Can ever dissever my soul from the soul
Of the beautiful Annabel Lee
anarchy_in_turkey is offline   Reply With Quote

Old 09-03-2006, 03:07 PM   #2
RhymE
ateşle yaklaşma

RhymE's Avatar

Yer: google earth
Default Re: Savaşın ateşi İran’a yaklaşıyor

5 aydır askerler ırak üzerinden iranın sınırına toplandı zaten
dibindeler şu an
Taraftarız
Cefakarız
Asla yalnız bırakmayız

RhymE is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2006, 03:09 PM   #3
Asli_CeSur
.:Brave:.

Asli_CeSur's Avatar

Yer: Dandikmarka..
MSN ile Asli_CeSur' ye mesaj gönder

su abdnin 7 sülalesini
tövbetövbe
Durumuna baktim kendine dikkat dostlari tanimak cok zor
Yalancinin mumu yandi söndü kullar göremedi hep kördü
Yasama sevincimi kaybettim ve tutkum kalmadi söndü
Cevreme kendime baktim inanamadim müskül hayrete düstüm
Kaldim yine tek basima bombos dünya ahiret hayata küstüm!"
Asli_CeSur is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2006, 03:23 PM   #4
nunnajina
hö?!

nunnajina's Avatar

Yer: ah bi bilsem

belliydi zaten abd petrol nerde oraya gidiyo ırak'ı halletti iç karışıklığıda yaptı ooooh sıra İran'da.. Yalnız İran bakalım aynısı olacak mı ???

Ayrılık özlemle beklenir, umutsuzca yaşanır ve kederle ağırlaşırsa; insanın yüreğinde kendini taşıması çok zorlaşır...
Şimdi anlıyorum yerçekimine neden yenildiğimi ve sensizlikten neden yalpaladığımı..
nunnajina is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2006, 03:57 PM   #5
DaReDeViL
error...

DaReDeViL's Avatar

Yer: error...
ICQ ile DaReDeViL' ye mesaj gönder MSN ile DaReDeViL' ye mesaj gönder

iran a girmek biraz sıkar...

PoLaT DeNiZ

DaReDeViL is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2006, 04:01 PM   #6
Asli_CeSur
.:Brave:.

Asli_CeSur's Avatar

Yer: Dandikmarka..
MSN ile Asli_CeSur' ye mesaj gönder

neden abi ..?
Durumuna baktim kendine dikkat dostlari tanimak cok zor
Yalancinin mumu yandi söndü kullar göremedi hep kördü
Yasama sevincimi kaybettim ve tutkum kalmadi söndü
Cevreme kendime baktim inanamadim müskül hayrete düstüm
Kaldim yine tek basima bombos dünya ahiret hayata küstüm!"
Asli_CeSur is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2006, 05:43 PM   #7
ahmet476
geyiqer

ahmet476's Avatar

Yer: İstanbul
MSN ile ahmet476' ye mesaj gönder

Dooru söylüyo kıçı kırık Irak'ta bile nası uğraştılar. Ama bu İran'a girmelerine engel omaz bence. Girerlerse görücekleri de var. Yani görürler e..lerininkini. İran Irak gibi değil.
Old 09-03-2006, 05:48 PM   #8
KaBaL
Manic

KaBaL's Avatar

Yer: Alaska a.k
ICQ ile KaBaL' ye mesaj gönder MSN ile KaBaL' ye mesaj gönder

Bugün Cumhuriyette yazıodu,

İran büyükelçisi Türkiyeden bi herifle görüşüp, nükleer çalışmalarımızı sizin topraklarınızda yapmak istiyoruz demiş. (Uranyum zenginleştirilmesi) Sebep olarak da, Avrupalı devletler ve ABD tarafından çok fazla sıkıştırılması olduğunu yazıyodu gazete.
Old 09-03-2006, 05:51 PM   #9
nunnajina
hö?!

nunnajina's Avatar

Yer: ah bi bilsem

evet kesinlikle değil. onlar en beşından farkındalardı kendilerinede bulaşacaklarını zaten hazırdırlar, hem yönetimleri tavırları kesin ve nettir. Abd'de bunun farkında ki ususlca hareket ediyor. İran ın bana göre hisleri yoktur, serttir gözünün yaşına bakmaz adamın gibi geliyo bana tabi

Ayrılık özlemle beklenir, umutsuzca yaşanır ve kederle ağırlaşırsa; insanın yüreğinde kendini taşıması çok zorlaşır...
Şimdi anlıyorum yerçekimine neden yenildiğimi ve sensizlikten neden yalpaladığımı..
nunnajina is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2006, 06:01 PM   #10
DaReDeViL
error...

DaReDeViL's Avatar

Yer: error...
ICQ ile DaReDeViL' ye mesaj gönder MSN ile DaReDeViL' ye mesaj gönder

valla yakaladıklarını idam ederler valla

PoLaT DeNiZ

DaReDeViL is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2006, 07:23 PM   #11
a_yilmaz
kreminal geyiqer

a_yilmaz's Avatar

Yer: im iki tavuk

ırak'ta savas bitmeden iran'a giremezler... kaldıki ırak'taki savasta vietnam'ı aratır cinsten... iran ırak gibi değil... her ne kadar iran'da da cesitli köken ve mezhepler varsada birlik ve butunluk içindeler.. ayrıca askeri malzeme acısındanda Abd ye kök söktürürler... Abd için sorun su ki artık savaslar 2. dünya savasında olduğu gibi cepheler ve ordular arasında olmuyor... esas direniş militan sivillerden geliyor... bu Abd için farklı bi cephe... ve bunda basarılı olamayacaklarını ırak savasıyla anladılar... bu yüzden iran'a girmek g.t ister...
"Seni nasıl seviyorum biliyor musun? Ot yağmuru nasıl severse, ayna ışığı nasıl severse, balık suyu ve insan ekmeği nasıl severse, sarhoşun şarabı, şarabın billur kadehi sevdiği gibi, annenin çocukları, çocukların anneleri sevdikleri gibi, Lenin'in inkılâbı ve inkılâbın Marx'ı sevdiği kadar, velhasıl seni Nazım Hikmet'in Hatice Zekiye Pirayende Piraye'yi sevmesi gibi seviyorum."
N.H.
a_yilmaz is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2006, 07:32 PM   #12
RhymE
ateşle yaklaşma

RhymE's Avatar

Alıntı:
Aslen a_yilmaz tarafından yazıldı.
Abd için sorun su ki artık savaslar 2. dünya savasında olduğu gibi cepheler ve ordular arasında olmuyor... esas direniş militan sivillerden geliyor... bu Abd için farklı bi cephe... ve bunda basarılı olamayacaklarını ırak savasıyla anladılar... bu yüzden iran'a girmek g.t ister...
eskidende mücadeleci halk vardı
yanlışın var
Taraftarız
Cefakarız
Asla yalnız bırakmayız

Old 09-03-2006, 07:40 PM   #13
a_yilmaz
kreminal geyiqer

a_yilmaz's Avatar

Yer: im iki tavuk

..
Alıntı:
Aslen RhymE tarafından yazıldı.
eskidende mücadeleci halk vardı
yanlışın var

o sadece bizim millette var... baska milletlerinkisinde görmedim...
"Seni nasıl seviyorum biliyor musun? Ot yağmuru nasıl severse, ayna ışığı nasıl severse, balık suyu ve insan ekmeği nasıl severse, sarhoşun şarabı, şarabın billur kadehi sevdiği gibi, annenin çocukları, çocukların anneleri sevdikleri gibi, Lenin'in inkılâbı ve inkılâbın Marx'ı sevdiği kadar, velhasıl seni Nazım Hikmet'in Hatice Zekiye Pirayende Piraye'yi sevmesi gibi seviyorum."
N.H.
a_yilmaz is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2006, 07:41 PM   #14
RhymE
ateşle yaklaşma

RhymE's Avatar

bilemem
Taraftarız
Cefakarız
Asla yalnız bırakmayız

Old 10-03-2006, 09:36 AM   #15
hannibaldark
geyiqer

hannibaldark's Avatar

Yer: eskişehir
MSN ile hannibaldark' ye mesaj gönder

abd ırağa yardım ederken iran ırağa girmeyi başarmıştı. İran çok daha tehlikeli bu konuda. Bu yüzden abd nin böle bişii yapçaını sanmıom. Ne biliim ya. Savaş mavaş olmasın işte. Nolcak yani daha zengin olunca insanlar öldükten sonra amk abdsi seni

Sevmek karşılıksızdır, sevdiğinden sevgi bile görmesen yinede sevmektir. Umulur ki o sevmeyi bilen kalpler bir gün karşılık bulur. Bulacaktır !

Kes,kopyala,yapıştır
Ye,iç,zç
Doğ,Yaşa,geber
hannibaldark is offline   Reply With Quote
Cevap

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Konu Saçmaları

Mesaj yazma kuralları
You may değil post new threads
You may değil post replies
You may değil post attachments
You may değil edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum ağacı

Zaman aralığı: GMT +2. Şu anda saat 05:08 AM.