![]() |
|
|||||||
| Geyiq Haber Ajansı Güncel olaylar, sıcak haberler |
![]() |
|
|
Konu Saçmaları |
|
|
#1 |
|
azılı anarşist
Yer: kronstad
|
![]() Kenan Evren: Pişman değilim 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren, 12 Eylül darbesinden dolayı hiç pişmanlık duymadığını belirterek, “Eğer yeniden Genelkurmay Başkanı olsam ve o şartlar yaşansa yine müdahaleden çekinmezdim” dedi. NTV-MSNBC VE AJANSLAR Güncelleme: 09:27 TSİ 02 Mart 2006 Perşembe MUĞLA - Evren, Muğla Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde, Kanal D televizyonu tarafından düzenlenen programda soruları yanıtlarken, 12 Eylül döneminin koşullarına dikkati çekti. Evren, “12 Eylül harekatından kısa bir süre sonra olaylar yaklaşık 5 ay süreyle azalarak devam etti” dedi. 12 Eylül öncesinde yaşanan olaylarda masum insanlar ölüyordu. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin çeşitli komuta kademelerindeki insanlar ile görüş alışverişinde bulundum. Müdahaleye karar vermeden 1 yıl boyunca düşündük” diye konuştu. Müdahale öncesinde dönemin Cumhurbaşkanı’na bir uyarı mektubu verdiklerini de hatırlatan Evren, bu mektubun bütün siyasilere ulaştırılmasına rağmen olayların devam ettiğini anlatttı. Evren, şöyle devam etti: “O dönemde başka çaremiz kalmamıştı. Üniversitelerde olaylar oluyordu, sağ ve sol gruplar birbirlerini öldürüyordu. Rektör polisi çağırmadan, polis üniversiteye giremiyordu. Bu şartlar doğrultusunda Türk Silahlı Kuvvetleri müdahale kararı aldı.” “PİŞMAN DEĞİLİM” Kenan Evren, “12 Eylül darbesinden dolayı hiç pişmanlık duydunuz mu?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi: “12 Eylül darbesinden dolayı hiç pişmanlık duymuyorum. Eğer yeniden Genelkurmay Başkanı olsam ve o şartlar yaşansa yine müdahaleden çekinmezdim. Silahlı Kuvvetler mensupları olarak bu müdahaleyi inanarak yaptık. Bu müdahaleye ben tek başıma karar vermedim. Müdahale öncesinde çok sayıda insan gelip bizden müdahalede bulunmamızı istiyordu. 12 Eylül öncesinde kuvvet komutanları, ordu komutanları ile ayrı ayrı görüştüm.” Ordunun mecbur kalmadıkça müdahale etmeyeceğine de işaret eden Evren, “İnşallah bundan sonra darbeler olmaz. 12 Eylül darbesinin üzerinden 26 yıl geçti. Bu tür şeyler yaşanmadı. Bu sevindirici bir gelişme” dedi. “PİŞMANLIK DUYDUKLARIM” Görev yaptığı dönemde 2 şeyden pişmanlık duyduğunu anlatan Evren, bunlardan birinin Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçilmesini Anayasa’ya koyduramaması olduğunu ifade etti. Evren, “Diğer pişmanlık duyduğum konu ise parlamenterlerin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusuydu. Ben dokunulmazlığın sadece kürsü dokunulmazlığı olmasını istiyordum. Keşke yapsaydım” diye konuştu. ZORUNLU DİN DERSİ Evren, batı ülkelerindeki okullarda da zorunlu din dersinin olduğunu ifade ederek “Dinsiz millet olmaz. Rusya’da komünist rejim vardı ne oldu? Yaşamadı. Dinsiz insan olmadığı gibi, dinsiz millet de olmaz. Dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Sağlam bana geldi, (Bizden önce 33 tane İmam Hatip okulu açılmış. Bu okulların öğrencileri yok. Ne yapalım?) dedi, kalsın dedim. Bizim dönemimizde sadece bir tane Tunceli’de İmam Hatip Okulu açıldı. 1989’a kadar ise sadece bir iki okul açıldı. 12 Eylül’den sonra Kuran-ı Kerim’in Türkçe’sini üç dört defa okudum. Beni ziyarete gelen valilere de Kuran’ın Türkçe’sini okumalarını tavsiye ettim” dedi. “FETHULLAH GÜLEN’LE GÖRÜŞMEDİM” Evren, Fethullah Gülen’le görüşüp görüşmediğinin sorulması üzerine ise şu yanıtı verdi: “Biz Fethullah Gülen’i 12 Eylül döneminde mahkemeye verdik. Ben Marmaris’e yerleştikten sonra Fethullah Gülen’in çevresinden bana görüşme talepleri geldi. Bana rüşvet olarak bir saat bile gönderdiler, ama kabul etmedim. En son şunu söyledim, bir şartla görüşürüm, Fethullah hoca kravat taksın gelsin kabul edeceğim, dedim. Ondan sonra kimse bir daha aramadı.” “AB BİZİ OYALIYOR” AB ülkelerinin Türkiye’yi oyaladığını iddia eden Evren, “AB ülkeleri her şeyimize karışıyorlar. Bizi ne ret ediyorlar, ne de kabul ediyorlar. 10 yıldan önce AB’ye gireceğimizi sanmıyorum. Hiçbir ülke AB’ye kabul edilmeden Gümrük Birliği’ne kabul edilmedi. Ayrıca AB Kıbrıs konusunda verdiği sözleri yerine getirmiyor” dedi. Bir öğrencinin “İmralı Adası’nda tutuklu bulunan terör örgütü elebaşısının, örgütünü avukatları aracılığı ile yönettiği” iddialarının kendisini rahatsız edip etmediğini sorması üzerine Evren, “Elbette rahatsızlık duyuyorum. Demek ki bir zaafiyet, zayıflık var. Avukatı ile görüşürken yanında bir görevlinin bulunması gerekir. Bu oradaki görevlilerin hatası” karşılığını verdi. ![]() ÖĞRENCİLERDEN EVREN'E PROTESTO• Muğla Üniversitesi'nde düzenlenen bir programa katılan 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'i dinlemek isteyen yaklaşık 500 öğrenci salona alınmayınca protesto gösterisi yaptı. Özel bir televizyon kanalı tarafından düzenlenen programa katılmak için üniversiteye gelen 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'i Muğla Valisi Temel Koçaklar, Rektör Prof. Dr. Şener Oktik ve Muğla Belediye BaşkanıOsman Gürün karşıladı. Evren, üniversite öğrenci sarayında kendisini karşılayan protokol üyeleri ile onuruna verilen yemeğe katıldı. Bu arada, Evren'in programa katılacağı Atatürk Kültür Merkezi'ne alınmayan yaklaşık bir grup öğrenci, program başlamadan salona girmek istedi. Güvenlik görevlilerinin, salonun dolduğu gerekçesiyle girişineizin vermediği öğrencilerle görevliler arasında tartışmalar yaşandı. Yaklaşık 2 saat boyunca içeri alınmayan öğrencilerden bir grup, toplantının yapılacağı salonun bulunduğu kültür merkezinin kapılarını ve camlarını kırdı, ardından zorla içeri girdi. Ancak, öğrencilerin toplantının yapılacağı salona girmesi, görevliler tarafından engellendi. Protestocu öğrencilerin tepkilerinin artması üzerine üniversiteye çağrılan jandarma robokop timleri toplantının yapılacağı Atatürk Kültür Merkezi'ne geldi. Merkezdeki toplantı salonunun giriş kapıları önünde barikat oluşturan robokop timleri, öğrencilerin salona girişineizin vermeyince protestocu öğrenciler, ''Rezalet, içerdeki öğrenciler dışarı'', ''Darbeciler dışarı'', ''Evren'i okulda istemiyoruz'' şeklinde slogan attılar. 7. Cumhurbaşkanı Evren, öğrencilerin protestolarının devam etmesi üzerine kültür merkezinin protokol girişinden toplantının yapılacağı salona alındı. Öğrenciler Evren'in salona girişi sırasında da protestolarını sürdürdü.Evren, öğrencilerin protestolarına karşın, düzenlenen programa katılarak soruları yanıtladı. ![]()
i destroy to make i hate to love and i live to die what an anarchy causes myself But our love it was stronger by far than the love Of those who were older than we Of many far wiser than we And neither the angels in heaven above Nor the demons down under the sea Can ever dissever my soul from the soul Of the beautiful Annabel Lee |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rakı on the Rocks
|
bende pişman değilim ne var
![]()
|
|
|
|
|
#3 |
|
azılı anarşist
|
de get
![]()
i destroy to make i hate to love and i live to die what an anarchy causes myself But our love it was stronger by far than the love Of those who were older than we Of many far wiser than we And neither the angels in heaven above Nor the demons down under the sea Can ever dissever my soul from the soul Of the beautiful Annabel Lee |
|
|
|
|
|
#4 |
|
geyiqer
|
ben pişmanım.. incitmemeliydim o karıncaları
)
|
|
|
#5 |
|
ouz!
|
dengeleri yerine oturtmak açısından bende haklı buluyorum .. son derece kışkırtılmış bi gençlik vardı(mış) ..
|
|
|
#6 |
|
azılı anarşist
|
ya zanzi bu adam türkiye nin için sçtı ,türkiye nin şu anki halinden bu adam sorumlu ,şu an gelip bu ti günah çıkarmalarla ,ya da kendini savunmalarla hiç birt şey ispat edemez her şey o kadar ortada ki...
|
|
|
|
|
#7 |
|
ouz!
|
ben eski sağ ve solun halini çok fazla dinledim çokda iyi şeyler yapmışlar birlikte ama bitakım kışkırtmalar partizanlıklar sonunda vurdular kırdılar başlamış .. sonuçlar iyi olmadı ama tek çözü sanırım oydu ..
|
|
|
#8 |
|
azılı anarşist
|
şu anki salak ve ruhsuz gençlere kıyasla ben o zamanki çatışma ortamını tercih ederdim o zamanlar o insanlardan bi bok olacağını sanırdın ama şu an etrafındaki insanların epey bi kısmından hiç bi bok olmayacağından emin olabiliyorsun ...
|
|
|
|
|
#9 |
|
çok acaip ortam!
|
beslemedi, asti netekim
|
|
|
#10 |
|
geyiqer
|
Bence iyi yaptı. Çünkü doğruluk için savaşanlar, cahilleri uyarmak için, insana zarar vermek kadar büyük bir yanlış (!) yaparlarsa, hatta öldürürlerse o zaman dur demek gerekir kökten yanlış olan bu insanlara. Ama gelin görün ki şimdiki ruhsuz akılsız gençler çok daha büyük tehlike. Zçtık bence hade kolay gelsin......
Zeka ; Eldeki verilerle Amaca ulaşmaktaki en kısa Yoldur ![]() Sevmek karşılıksızdır, sevdiğinden sevgi bile görmesen yinede sevmektir. Umulur ki o sevmeyi bilen kalpler bir gün karşılık bulur. Bulacaktır ! Kes,kopyala,yapıştır Ye,iç,zç Doğ,Yaşa,geber |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
kreminal geyiqer
Yer: im iki tavuk
|
Alıntı:
bencede su anki genclik ruhsuz ve bireysel... Kenan Evren de bu ülkeyi bataklığa sürükleyen ender isimlerden bi tanesidir... Kaldıki darbeden sonrada bu ülkede catısmalar oldu... yani darbe bi çözüm olmadı..buraya kadar hem fikiriz.. ancak catısma ortamını tercih etmek.. gördük ki o zaman belli ideolijiler için catısanlar bugün catıstıkları ideolojinin karsında yer alıyolar.. ya da nimetlerinden faydalanıyor... ben cok gördüm gecmişte sol sol diye bagırıp... sonradan sağın içine yerlesen.. ya da tam tersi... demekki catısma ortamıda bi çözüm değil.. simdiki genclik biraz bilinçlenip birazda sesini yukseltirse belli ölçüler içersinde.. ve neyei ne zaman protesto edeceğini bilirse daha iyi bi kusak yetişecektir... Kenan Evren'e ragmen..
"Seni nasıl seviyorum biliyor musun? Ot yağmuru nasıl severse, ayna ışığı nasıl severse, balık suyu ve insan ekmeği nasıl severse, sarhoşun şarabı, şarabın billur kadehi sevdiği gibi, annenin çocukları, çocukların anneleri sevdikleri gibi, Lenin'in inkılâbı ve inkılâbın Marx'ı sevdiği kadar, velhasıl seni Nazım Hikmet'in Hatice Zekiye Pirayende Piraye'yi sevmesi gibi seviyorum." N.H. |
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
azılı anarşist
|
Alıntı:
![]()
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
kreminal geyiqer
|
Alıntı:
hııı... öyle desene bende pankartlarla molotofları hazırlayıp taksime cıkıyodum.. ![]() keske söylemeseydin simdi öteki yazıyı baska bi gözle okuyup yeniden değerlendirmem gerekecek... hay Allah....![]() ![]()
"Seni nasıl seviyorum biliyor musun? Ot yağmuru nasıl severse, ayna ışığı nasıl severse, balık suyu ve insan ekmeği nasıl severse, sarhoşun şarabı, şarabın billur kadehi sevdiği gibi, annenin çocukları, çocukların anneleri sevdikleri gibi, Lenin'in inkılâbı ve inkılâbın Marx'ı sevdiği kadar, velhasıl seni Nazım Hikmet'in Hatice Zekiye Pirayende Piraye'yi sevmesi gibi seviyorum." N.H. |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
..
|
Okadar ah aldi insanlardan. Ne oldu yani.. Simdi Marmaris'te evinde oturmus resim ciziyor pzevenk. Evinden disariya on araba koruma ile cikiyor.. Ya neyse hic gerek yok aslinda. Bas katillerden biridir kendisi.
|
|
|
#15 | |
|
azılı anarşist
|
Alıntı:
![]()
|
|
|
|
|
|
#16 | |
|
kreminal geyiqer
|
Alıntı:
kurtlandım bi kere... du bi cigara yakıp geleyim... cigaramı içerken.. nereye gidiyor bu ülkenin sonu diyede düşeneyim... çok hüzünlenirsem.. molotoftaki ispirtoyu bosaltır.. bi iki kadeh içerim.. bişeyciğim kalmaz... ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
azılı anarşist
|
keyif adamıyım diorsun
![]()
|
|
|
|
|
#18 |
|
kreminal geyiqer
|
eee memleket sorunu düşünüyorum... ehlikeyif olmadan olmaz...
|
|
|
|
|
#19 |
|
geyiqer
|
ii yaptı bence..
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
the legent
|
bi daha isteriz! (10 yılda bir cunta veya cunta tehditi görmezsem kriz tutuyo da beni)
|