![]() |
|
|
#1 |
|
azılı anarşist
Yer: kronstad
|
İngilizler dünya eğitim tarihinde bir ilki deniyorlar: Okula MUTLU OLMA DERSİ koyuyorlarİngiltere'de bir okulun yetkilileri, "Evet mutlu olmak öğretilebilir" diyorlar ve bu nedenle Eylül ayındaki yeni öğretim yılında, müfredatlarına yeni bir ders ekliyorlar: Mutlu olma dersi... (20 Nisan 2006 Perşembe) BBC - Haftada bir gün bu derste, 14-16 yaş grubundaki tüm öğrencilere ilişkilerini yönlendirmek, negatif duyguları çözümlemek ve hedeflere ulaşmak gibi konularda yol gösterilecek. Londra'daki Wellington Koleji'nin Müdürü Anthony Seldon dersler konusunda şunları söylüyor: "Derslerde öğrencilerin yaşamlarını değerlendirip ne hedeflediklerini gözden geçirmelerini sağlamaya çalışacağız. Bence her okul için en önemli görev, özünde mutlu, kendilerine güvenli, yaşamlarının hedeflerini belirlemiş, tatmin edici bir yaşam sürmeye hazır gençler yaratmak olmalı. Parlak sınav sonuçları sıralamış veya sporda zaferler kazanmış gençler üretmek değil." Seldon, sınavlarda elde ettikleri başarıların öğrencilerin mutluluğu için yeterli olmadığını belirterek şöyle devam ediyor: "Para nasıl mutluluk getirmiyorsa, bunlar için de aynı durum geçerli. Pek çok yeni araştırma gösteriyor ki servet, gelir ve mutluluk arasında pek az ilişki var. Bu durumda bir okulun da eğer sadece başarılı olmak mutluluk getirmeyecekse ne getirecek sorusuna yanıt araması gerekir." Mutluluk dersinin programı Cambridge Üniversitesi tarafından hazırlanıyor. Bir süre önce ABD'deki Harvard Üniversitesi de bu konuda bir ders açmıştı. Üniversite bunun öğrencilerin en fazla talep ettiği seçmeli ders olduğunu açıklamıştı.
i destroy to make i hate to love and i live to die what an anarchy causes myself But our love it was stronger by far than the love Of those who were older than we Of many far wiser than we And neither the angels in heaven above Nor the demons down under the sea Can ever dissever my soul from the soul Of the beautiful Annabel Lee |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
geyiq gördüm kendimi
|
yorum yapan bile olmamış
![]() gereksiz bi haber show tv ana haberden mi arakladın bu haberi? ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#3 |
|
dananınnn
Yer: izmir
|
doğru yapıyorlar , sorunun kökenine inmeden yüzeysel geçmek her zaman sorun çıkarır . bence başarılı bi ders olur , motive ve mutlu olmayan başarılı olmaz
|
|
|
|
#4 |
|
kreminal geyiqer
Yer: im iki tavuk
|
küçüklüğümüze inelim...
![]()
"Seni nasıl seviyorum biliyor musun? Ot yağmuru nasıl severse, ayna ışığı nasıl severse, balık suyu ve insan ekmeği nasıl severse, sarhoşun şarabı, şarabın billur kadehi sevdiği gibi, annenin çocukları, çocukların anneleri sevdikleri gibi, Lenin'in inkılâbı ve inkılâbın Marx'ı sevdiği kadar, velhasıl seni Nazım Hikmet'in Hatice Zekiye Pirayende Piraye'yi sevmesi gibi seviyorum." N.H. |
|
|
|