![]() |
|
|
#1 |
|
hö?!
Yer: ah bi bilsem
|
Türk Halk Müziği sanatçısı Ali Ekber Çiçek öldü
Türk Halk Müziği sanatçısı Ali Ekber Çiçek, (71) İstanbul'da öldü. Çiçek için bugün, 1961 yılında ses ve bağlama sanatçısı olarak girdiği İstanbul Radyosu'nda bir tören düzenlenecek. Çiçek'in cenazesi, yarın Balıkesir'in Edremit ilçesinde toprağa verilecek.Erzincan'ın Ulular Köyü'nde 1935'de doğan Ali Ekber Çiçek, çok küçük yaşlarda rençperlik yapmaya başladı ve bu arada bağlama çalmayı öğrendi. İlkokuldan sonra öğrenimini sürdüremeyen Çiçek, 1961 yılında İstanbul Radyosu'na ses ve bağlama sanatçısı olarak girdi. Sanat yaşamı boyunca 400'den fazla türküyü derleyerek Türk Halk Müziğine kazandıran Çiçek, halk müziğini geniş kitlelere ulaştırdı. Çiçek'in hayatı, 2003 yılında çekilen ''Cahilden Uzak Dur, Kemale Yakın'' adlı belgesele de konu oldu. Sanatçı Ali Ekber Çiçek'ten derlenen türküler arasında, ''Böyle İkrarınan Böyle Yolunan'', ''Bunca Olan Emeğimi'', ''Derdim Çoktur Hangisine Yanayım'', ''Ey Erenler Akıl Fikir Eyleyin'', ''Gönül Gel Seninle Muhabbet Edelim'', ''Gurbet Elde Bir Hal Geldi Başıma'', ''Ondört Bin Yıl Gezdim Pervanelikte (Haydar Haydar)'' yer alırken, Çiçek tarafından derlenen türküler arasında ise ''Bir güzeli methedeyim'', ''Çoktan Beri Yollarını Gözlerim'', ''El Vurup Yaremi İncitme Tabip'' bulunuyor.
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
azılı anarşist
Yer: kronstad
|
bi ozan daha göçtü ...
i destroy to make i hate to love and i live to die what an anarchy causes myself But our love it was stronger by far than the love Of those who were older than we Of many far wiser than we And neither the angels in heaven above Nor the demons down under the sea Can ever dissever my soul from the soul Of the beautiful Annabel Lee |
|
|
|
|
|
#3 |
|
hö?!
Yer: ah bi bilsem
|
Türk halk müziği bir çınarını daha kaybetti..Nur içinde yatsın.
|
|
|
|
|
#4 |
|
geyiqer
|
Allah rahmet eylesin
|
|
|
#5 |
|
geyiqer
|
Allah rahmet etsin
»-(¯`v´¯)-» Ya Çaresizsiniz Ya çare Sizsiniz»-(¯`v´¯)-» http://www.myehost.de/resim/images/IcE73673.gif Karadır kaşların ferman yazdırır Bu aşk beni diyar diyar gezdirir Lokman hekim gelse yaram azdırır Yaramı sarmaya yar kendi gelsin Ormanlardan aşağı aşar giderim Nazlı yari kaybettim ağlar gezerim Ormanların gümbürtüsü başıma vurur Nazlı yarin hayali karşımda durur... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
dartain
Yer: Antalya
|
: (
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Power Of Tavır
Yer: Siyah Gök:Beyaz
|
allah rahmet eylesin..
ANGELINA
NE OLUR BENİDE EVLAT EDİN...
Varlığın Varlığıma Kudret,Benliğim Sana Emanet
Yeter ki Sen İste KARTALIM
Diz Çöksün Önünde Sahte Cumhuriyet..
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Allah rahmet eylesin
|
|
|
|
#9 |
|
.:Brave:.
|
Mekani cennet olsun
Durumuna baktim kendine dikkat dostlari tanimak cok zor
Yalancinin mumu yandi söndü kullar göremedi hep kördü
Yasama sevincimi kaybettim ve tutkum kalmadi söndü
Cevreme kendime baktim inanamadim müskül hayrete düstüm
Kaldim yine tek basima bombos dünya ahiret hayata küstüm!"
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
KARAKARTAL
|
üzüldüm allah rahmet eylesin
![]()
|
|
|
#11 |
|
error...
|
allah rahmet eylesin...sonucda gideceğimiz yer...
|
|
|
#12 |
|
eternal unity
Yer: buhurumeryem
|
neyse ki ölümsüz türküleri var
|
|
|
#13 | |
|
azılı anarşist
Yer: kronstad
|
Alıntı:
aşık mahsuni bir tanıdığa ziyarete gider sofra felan hazırdır hepsi ev sahibi önce mahsuni ye buyur eder "sen misafirsin" der aşık mahsuni de "hayır biz ozanlar bu dünyada ölümsüzüz asıl siz misafirsiniz o yüzden önce siz buyrun" der.ölümsüzlüğün tadını çıkart ali en çok da senin hakkın ...
i destroy to make i hate to love and i live to die what an anarchy causes myself But our love it was stronger by far than the love Of those who were older than we Of many far wiser than we And neither the angels in heaven above Nor the demons down under the sea Can ever dissever my soul from the soul Of the beautiful Annabel Lee |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
kreminal geyiqer
Yer: im iki tavuk
|
Allah rahmet eylesin.... Mekanı cennet olsun...
"Seni nasıl seviyorum biliyor musun? Ot yağmuru nasıl severse, ayna ışığı nasıl severse, balık suyu ve insan ekmeği nasıl severse, sarhoşun şarabı, şarabın billur kadehi sevdiği gibi, annenin çocukları, çocukların anneleri sevdikleri gibi, Lenin'in inkılâbı ve inkılâbın Marx'ı sevdiği kadar, velhasıl seni Nazım Hikmet'in Hatice Zekiye Pirayende Piraye'yi sevmesi gibi seviyorum." N.H. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
depremsiyonlardayım
Yer: modemin diğer ucundan
|
Allah rahmet eylesin
kanserdi,bi ara para bulamadığı için tedavi olamamıştı,sonra bildiğim kadarıyla ibrahim tatlıses maddi olarak destek vermişti,tedavi oluyordu fakat ölüme dur denilmiyor malesef ayrıca o da bir Pir Sultan dostuydu,şerefiyle öldü ![]()
You don’t fool me - those pretty eyes That sexy smile - you don’t fool me You don’t rule me - you’re no surprise You’re telling lies - you don’t fool me Mmm, mama said be careful of that girl Mama said you know that she’s no good Mama said be cool, don’t you be no fool Yup bup ba ba ba ba da da da dah! You don’t fool me You don’t fool me, you don’t fool me
|
|
|
|