![]() |
|
|
#1 |
|
geyiq jr.
|
FELSEFEYİ NASIL SEVDİREBİLİRİZ.
Felsefeyi insanlara sevdirmek ve sempatikleştirmek için çeşitli yöntemler uygulanıyor. Ben felsefeye soğuk yaklaşılmasının sebebinin felsefecilerin yaşamlarının ve kuramlarının öncelikle öğretilmeye ve anlatılmaya çalışılmasının sonucunda başlangıçta insanların gözünde felsefe büyüyor, birde kuramların karmaşıklığı işin içine girince anlamadığı şeye insanlar eğreti yaklaşıyor. Felsefeyle ilgileneceklerin her şey bir yana felsefi yazılarla ucundan bulaşması, sonra sonra sevdikçe, benimsedikçe karmaşık kuramlara girmesini daha güzel bir yöntem olarak benimsedim ve bu çeşitli yerlerden derlediğim, etik kurallara uyarak alıntı yaptığım yerleri ayrıntısına kadar belirttiğim yazılarla başladım. Okuduğum makaleleri seçerken uyguladığım yöntemi edebiyat hocamın tavsiyesini söyliyerek sözümü bitirmek istiyorum. Hocama hangi kitapları okumamı sorduğumda, bana herhangi bir kitap ya da yazıyı okumaya başladığında, iki üç paragraf okuduktan sonra sıkıcı geliyorsa bırak, hoşuna giden, seni saran yazıları oku, ileriki zamanlarda tekrar aynı yazıları okumayı dene, bazılarına devam etmek isteyebilirsin tavsiyesinde bulundu. Bende felsefe ile ilgili yazıları sonraya bıraka bıraka, sonradan hoşuma gidenlerle ucundan felsefeye bulaştım. Felsefi terminolojilerle yazılmış yazılar hakkında az çok öngörülerim, fikirlerim oluşabiliyor ama tabi bu yıllar süren okuma ve anlama zorlamalarımla oldu, çoğu zaman bir cümleyi çözmek için sözlükler kullandım. Bazı terimleri çeşitli yerlerde nasıl kullanıldıklarına dikkat ettim. Felsefeyi ya da herhangi bir şeyi anlama ve bilme başarısının yüzde doksanı emek, yüzde biri deha deyişiyle bitirmek istiyorum. Sevgi ve saygılarımla |
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
nevi şahsıma münhasır
Yer: heryerden olabilir.. bazen inimden bazen dağdan bayırdan..
|
sevdirmek zorunda değiliz.. zorla güzellik olmaz.. bana biri matematiği sev dese kafasını yararım mesela.. bi dakka yav.. galiba ben konuyu yanlış anlamışım.. olsun nolcak maksat geyiq değil mi..
|
|
|
#3 |
|
geyiq jr.
|
yorumunuza teşekkürler... geyik meyik yorum yaptınız ya... tanıştığımıza memnun oldum...
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
nevi şahsıma münhasır
Yer: heryerden olabilir.. bazen inimden bazen dağdan bayırdan..
|
ne demek emeğe saygı...
sitemize hoşgeldin..
|
|
|
#5 |
|
geyiq jr.
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
geyiq jr.
|
bence sevdiremezsiniz çünkü çok bayık bişiy o yaaaa
|
|
|
#7 |
|
falling down
|
bence imkansiz bisi...baya sikici bi olay
|
|
|
|
#8 |
|
Banned********
Yer: nieki? nolcak diince?
|
bizm hoca bi örnek vermişti felsefe dersnde 'sevgyle çalşan çamaşr makinesi '
![]() ![]() ![]() ![]() ne alakaysa![]()
|
|
|
#9 |
|
geyiq jr.
|
Roman tadında yazan felsefecilerimiz var, mesela Ahmet İnam... böyle felsefecilerin yazıları okununca insana sıkıcı gelmiyor.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Güç Geri Gelcek
|
Bence ne derseniz deyin felsefe sıkıcı
Zaten kendileri söylüyo Felsefe anlaşılmak için değil düşünmek, soru sormak için diye Düşünmeye sınır, kural getirdiği için kınıyorum Felsefe'yi ![]() |
|
|
|