![]() |
|
|
#1 |
|
İrTiFa KAyBı*
Yer: cHnnmdn
|
BU UNUTULUR MU ? (Ama maalesef unuttuk...) Birinci Dünya Savaşı'nda>>İngilizlere, 150 bin askerimiz esir düştü. Bu askerlerden bir kısmı da>>Mısır'ın İskenderiye şehri yakınlarında bulunan Seydibeşir Usare Kampı'na>>hapsedildi. Kampın tam adı, 'Seydibesir Kuveysna Osmanli Useray-i Harbiye>>Kampı' idi. Bu kampta, 1918'de Filistin cephesinde esir düşen 16. Tumen'in>>48. Alayı'na bağlı Osmanlı askerleri tutuluyordu. 12Haziran 1920'ye kadar>>iki yıl boyunca her türlü işkence, eziyet, ağır hakaret ve aşağılamaya>>maruz kaldılar. Bu insanlık dışı muamelenin nedeni ise Ermeniler idi...>>Kamptaki, Türkçe bilen Ermeni tercümanların yalan yanlış çevirileri ve>>kışkırtmaları nedeniyle, kampların İngiliz komutanları, azılı Türk düşmanı>>kesilmişlerdi. Savaş bitmişti. Ancak, kamptaki ağır koşullar nedeniyle>>ölenler dışındaki askerleri teslim etmek, İngilizler'in işine gelmiyordu.>>Çünkü, olası yeni bir savaşta, bu askerlerin yeniden karşılarına>>çıkabilecekleri, Ermeniler tarafından, İngilizlerin beyinlerine işlenmişti.>>Çözüm toplu katliamdı... Askerlerimiz, mikrop kırma bahanesiyle, süngü>>zoruyla dezenfekte havuzlarına sokuldu. Ancak suya normalin çok üzerinde>>krizol maddesi katılmıştı. Mehmetçik, daha ayağını soktuğunda, aşırı krizol>>maddesi nedeniyle haşlanıyordu. Ancak İngiliz askerleri dipçik darbeleri>>ile askerlerimizin havuzdan çıkmalarına izin vermiyorlardı. Mehmetçikler,>>bele kadar gelen suya başlarını sokmak istemedi. Ancak bu kez İngilizler>>havaya ateş etmeye başladı. Askerlerimiz, ölmemek için çömelerek başlarını>>suya soktular. Ancak başını sudan kaldıran artık göremiyordu. Çünkü gözleri>>yanmıştı... Dışarı çıkanların halini gören sıradaki askerlerimizin>>direnişleri de fayda etmedi ve 15 bin askerimiz kör oldu. Bu vahşet, 25>>Mayis 1921 tarihinde TBMM'de görüşüldü. Milletvekilleri Faik ve Şeref>>beyler bir önerge vererek, Mısır'da esirlerin krizol banyosuna sokularak 15>>bin vatan evladının gözlerinin kör edildiğini, bunun faili olan İngiliz>>tabip, garnizon komutanı ve askerlerinin cezalandırılması icin TBMM'nin>>teşebbüse geçmesini istediler. Tabii ki yeni kurulan devletin bin türlü>>sorunu vardı. Bu hesap sorma işi de unutuldu gitti. Ama onlar>>unutmuyorlar... Kendi ihanetlerini bile soykırım ambalajına sarıp, dünya>>kamuoyuna sunuyorlar. En üzücü olanı da malum birilerinin, bu karalama>>kampanyalarına çanak tutması... ŞEHİTLERİMİZE SAYGINIZ VARSA; 3 dakikanızı>>almaz bu yazıyı arkadaşlarınıza göndermek. ERMENİLER SOYKIRIM YAPILDI DİYE>>DÜNYAYI AYAĞA KALDIRIYOR, BİZİM TARİHİMİZDEN HABERİMİZ YOK!!!
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Güç Geri Gelcek
|
maalesef
![]() bunu biliyorum çok üzücü okumuştum bi yerde paylaşım için teşekkürler
Düşünürsünüz, Düşünürsünüz Boşa gider; Düşünmediğinizi Düşündüğünüz Zaman Fikir Parlayıverir. ________________________ Dualarınıza Dikkat Edin, Gerçekleşebilirler. ________________________ Bir İnsan Kendini Arıyorsa, Kaybettiği Yere Bakmalıdır. ________________________ http://img244.imageshack.us/img244/4...ae20ae8mx5.gif Yerçekimini yenerseniz dünyanın yükünden kurtulursunuz.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
İrTiFa KAyBı*
Yer: cHnnmdn
|
SaGOl Bunu OkuduGun içiN Benim İÇin ÖNEmLi heRKEsin OKuMAsıNı DİliyorM...
|
|
|
|
#4 |
|
geyiqer
|
maalesef bende bılıyorum kahretsin şimdiki siyasiler ingilizlerin kıcının dıbının ayrılmıyor pehh
nası bu kadar acımasız oluyo ınsanlar anlamıyorum |
|
|
|